Sommarlov med bad och sol…

Nedräkningen är startad. Om bara några timmar går jag på semester och lägger bokslut på pedagogiska läsåret 2016/2017. Ett fantastiskt år! Så många möten med vuxna och barn i alla åldrar, så många samtal och så mycket skratt!

Min semester ska spenderas vid vatten så mycket det bara går. Först i Stockholms södra skärgård och sedan på Gotland, rosornas ö. Jag är tacksam för möjligheten att ge både mig själv och mina barn detta! För det är ju så att sommar inte för alla är en vila. Vi vet att många barn och familjer har det svårt under ledigheterna när rutiner faller och vardagen måste hitta en annan lunk. Vi vet också att flera barn kommer vara på förskolor och fritids hela sommaren då föräldrar inte har möjlighet till ledighet av olika skäl och det istället blir vårt uppdrag att bli det där positivt andra i vardagen.

Sen finns det de där barnen som vet att ledighet är samma sak som problem. Mitt hjärta ömmar så starkt för dem! Låt oss inte  glömma dem i vår egen idyll. Håll lite extra koll på grannbarn, ungarnas kompisar och andra små människor du möter så fler barn kan få en sommar fylld av vila, bad och sol och fler föräldrar kan orka med sitt viktiga uppdrag. Och be om hjälp om du själv inte mäktar.

It takes a village to raise a Child är så sant som det är sagt! Ansvaret är vårt, den positiva effekten barnens.

Med detta sagt önskar jag er alla en skön sommar med bilder från min paradisö och uppmuntrar alla att äta så mycket glass som det bara går 🙂

På återseende!

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*